Kúpiť korčule – e-shop

Sprievodca výberom
korčúľ


Detské korčule  >  Kam vyraziť na detských inline korčuliach v Čechách?

Kam vyraziť na detských inline korčuliach v Čechách?

Tipy na nové preslávené inline chodníky pre malých i veľkých.

S deťmi dnes môžete bez obáv vyraziť na inline chodníky a cyklotrasy. Za posledné roky ich vzniklo viac než dosť.

Nechali sme sa inšpirovať turistickými portálmi a pripravili prehľad zaujímavých ciest, na ktoré sa môžete vydať aj s malým korčuliarom.

Šumavský inline chodník - skvelý v lete

Nesvieti naň priame slnko a to je ideálne aj pre letné výjazdy. Trasa vedie pozdĺž Vltavy a železničnej trate z Novej Pece do Stožca. Celkovo je dlhá 15 kilometrov.

Trasa vedie 1. zónou Národného park Šumava v oblasti vltavského luhu. Po takmer celej trase je 4 metre široká, vďaka mierne zvlnenému terénu je ideálna pre rodiny s deťmi alebo napríklad mamičky s kočíkmi.

Občerstvenie je v polovici trasy v bývalej horárni Čierny kríž a niekoľko reštaurácií je tiež v Novej Peci alebo v Stožci - U pstruha. V Stožci je tiež infocentrum s obrovským vypchatým Losom európskym.

Športové jazdenie v Račicích

Račice sú známe svojím veslárskym kanálom a práve okolo neho vedie presne 5 kilometrov dlhý a 5 metrov široký inline chodník. Vďaka svojej šírke je vhodný pre rodiny s deťmi. V športovom areáli je pre vodákov krčmička.

Obvykle tu nebýva mnoho korčuliarov, takže si dobre zajazdíte.

Kto dá Baťov kanál, je kráľom korčuliarov

Z Kroměříža až do Hodonína sa môžete vydať na korčuliach na 80 kilometrov dlhú trasu. Že je to pre deti moc? To áno, ale môžete si trasu samozrejme skrátiť a ísť napríklad len z Napajedel do najbližšej reštaurácie, ktorých je po trase niekoľko.

Výhodou je takmer absolútna rovina a možnosť kombinovať cestu po súši s cestou na lodi alebo hausbóte.

U Hradca Králové do lesa

Z Hradca vyrážajú inline korčuliari do lesov. V prímestských lesoch majú asfaltový povrch zatiaľ dve cesty, Hradečnice vedúca z Malšovic až k Běleckému a Písečnice z Nového Hradca ku krytému ohnisku na križovatke za rybníkom Výskyt.

Mesto chystá ďalšie rozšírenie asfaltových inline a cyklo chodníkov - až k Hoděšovicím cez Mazurové chalupy, nereálne nie sú ani ďalšie veľmi významné kilometre lesného koberca až k pieskovému jazeru Marokánka u Krňovic.

Zdieľajte článok



Odporúčame detské korčule






Ďalšie novinky

Korčuliarskej tábory pre deti

Je tu leto a s ním i výber letných táborov pre vaše ratolesti. Viete, že existujú aj tábory pre malé korčuliarov, kde sa naučia jazdiť na kolieskových korčuliach?

všetky novinky