Kúpiť korčule – e-shop

Sprievodca výberom
korčúľ


Detské korčule  >  Rodinné trasy pre korčuliarov

Rodinné trasy pre korčuliarov

Kam cez víkend alebo na dovolenke s deťmi na korčuliach? Pozrite sa na špeciálne rodinné cyklo a inline trasy.

Dnes zamierime na strednú a južnú Moravu, ktorá je dostupná Čechom aj Slovákom. Pozrieme sa na cyklotrasu vhodnú aj pre kolieskové korčule, ktorá vedie okolo Baťovho kanála.

Baťov kanál je každým rokom populárnejší

Po vode i vedľa nej. Tak sa dá stručne opísať Baťov kanál a jeho využitie. Po vode sa pustite na člne, lodi alebo hausbóte, po brehu zase na bicykli, kolobežke či kolieskových korčuliach. Všetky spôsoby sú skvelou možnosťou, ako tráviť voľný letný čas.

Hlavná cyklotrasa má dĺžku viac ako 80 kilometrov! Prevažná časť je po kvalitnom asfalte, teda veľmi vhodná pre začínajúcich korčuliarov alebo pre rodiny s deťmi. Ďalšou výhodou je takmer absolútna rovina a prehľadný terén. Bezpečnosť cyklotrasy výrazne zvyšuje skutočnosť, že kríženie všetkých ciest a železničných tratí je riešené mimoúrovňovo. S tým sú spojené občasné krátke výstupy alebo zjazdy pod mostami. Dajú sa ale riešiť pridržiavaním sa zábradlia.

Pre inline korčuliarov je ideálna časť z Napajedel (areál Pahrbek) až do Uherského Hradišťa, ktorá vedie po kvalitnom, rovnom asfalte a na ceste je aj občerstvenie.

Tip na okraj pre cyklistov

Vďaka napojeniu cyklotrás na ďalšie cykloturistické trasy sa dá vychádzať aj do Chribov, Hostýnských vrchov či Bielych Karpát, ktoré ponúkajú aj náročnejšie terény a zaujímavé ciele - napríklad zámok Buchlovice, hrad Buchlov, Arcibiskupský zámok a záhrady v Kroměříži, Velehrad, Archeoskanzen Modrá, Polešovice, skanzen a zámok v Strážnici.

A späť ku korčuliarom. Ak vás korčule prestanú baviť, môžete napríklad pri spiatočnej ceste k východiskovému bodu využiť lodnú prepravu. Cestovný poriadok nájdete na webe Baťovho kanála.

Detské kolieskové korčule pre náročných

Špičkové inline detské korčule zastupuje na tuzemskom trhu napríklad talianska značka FILA. Naším tipom je model Fila Junior WIZY, ktorý je vo výpredajoch za výborné ceny, ale stále veľmi komfortný pre každý typ jazdy. Je výnimočný vďaka super ľahkému vrstvenému kompozitnému rámu, má ľahký a nastaviteľný skelet a ložiská ABEC5.

Alternatívou od rovnakého výrobcu môže byť sada Fila X-One Combo 2 Set, ktorá obsahuje inline korčule s chráničmi kolien, lakťov a zápästia.

Zdieľajte článok



Odporúčame detské korčule






Ďalšie novinky

Korčuliarskej tábory pre deti

Je tu leto a s ním i výber letných táborov pre vaše ratolesti. Viete, že existujú aj tábory pre malé korčuliarov, kde sa naučia jazdiť na kolieskových korčuliach?

všetky novinky