Kúpiť korčule – e-shop

Sprievodca výberom
korčúľ


Detské korčule  >  Pozor na úrazy. K detským korčuliam patrí prilba!

Pozor na úrazy. K detským korčuliam patrí prilba!

Sú tu prázdniny, obdobie radosti, odpočinku, dovoleniek, ale aj častejších úrazov. Ako im predísť a zabrániť najhorším následkom?

Medzi najčastejšie úrazy a bohužiaľ často s fatálnymi následkami, patrí úrazy hlavy. Aj tomuto úrazu ide vo väčšine prípadov zabrániť nosením prilby. Helmu by vaše deti mali nosiť pri akejkoľvek športovej aktivite na ceste, alebo cykloceste, či už sa pohybujú na bicykli, kolobežke, odrážadle alebo na in-line korčuliach.

Ako správne vybrať helmu na inline korčule?

1. Vyberajte helmu aj s dieťaťom - keď si malý korčuliar vyberie helmu sám, bude ju radšej nosiť. Samozrejme ho môžete "nasmerovať" k tej správnej helme, ale mal by si o ňu povedať sám. V športových obchodoch narazíte na schopných predavačov, ktorí vám s výberom poradia. Alebo sa spoľahnite na internet a vyberajte s dcérkou alebo synom tú najkrajšiu prilbu.

2. Vyberajte starostlivo - prilba môže vášmu dieťaťu zachrániť život, alebo ho ochrániť pred väčším zranením hlavy. Práve zranenia hlavy patria medzi najčastejšie po páde z bicykla, alebo na kolieskových korčúľ. Dbajte na kvalitu, bezpečnostné atesty, skúsenosti ostatných zákazníkov. V preverených obchodoch a e-shopoch by ste na vyložene zlú helmu nemali naraziť.

3. Trénujte nosenie prilby od malička - už na prvom "stroji" (zvyčajne je to odrážadlo) by malo dieťa helmu nosiť. Radšej vybavte malého helmou. Zvykne si na ňu a nebude mu vadiť ani na inline korčuliach.

4. Buďte príkladom - motivujte dieťa k noseniu prilby svojim - jednoducho ju noste tiež. U nás prilba povinná pre dospelých nie je, ale dnes už cyklisti s helmou tvoria väčšinu. Keď dieťa uvidí, že helmu má otec, alebo mama, tak ju bude nosiť rado tiež.

5. Prilba musí dobre sedieť - musí mať správnu veľkosť a správne sedieť, nesmie nikde tlačiť, alebo byť voľná. Tým by ste riskovali zbytočné úrazy.

Vyriešte všetko v jednom so sadou prilieb a chráničov

Ak chcete kúpiť všetko naraz, kúpte deťom prilbu aj s chráničmi kolien a lakťov. Príkladom je set Monster High. Tento set je vhodný pre deti od 3 do 5 rokov, teda pre najmenších korčuliarov. Prilba je vyrobená z EPS materiálu, ktorý je ľahký, ale zároveň odolný. Šesť vetracích otvorov zaisťuje dobrú cirkuláciu vzduchu a odvádza prebytočné teplo.

Chrániče kolien a kĺbov sú vyrobené z odolného plastového materiálu. Vnútorná časť je tvorená mäkkým čalúnením, ktoré je príjemné a prispôsobí sa každému malému športovcovi.

Zdieľajte článok



Odporúčame detské korčule






Ďalšie novinky

Korčuliarskej tábory pre deti

Je tu leto a s ním i výber letných táborov pre vaše ratolesti. Viete, že existujú aj tábory pre malé korčuliarov, kde sa naučia jazdiť na kolieskových korčuliach?

všetky novinky